Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (2024)

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de oldtimer toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows met oldtimers. In de koudere maanden staan veel klassieke bolides natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle oldtimer evenementen, tours en shows die er de komende tijd worden georganiseerd.

Oldtimer evenement of toertocht aanmelden

Autoshow of toertocht aanmelden? Stuur ons een bericht en we plaatsen het op deze pagina zodat zoveel mogelijk liefhebbers op de hoogte zijn van alle mooie activiteiten die er worden georganiseerd rondom klassieke auto’s.

13

jul

Goodwood Festival of Speed 2023

Donderdag 13 juli 2023 t/m zondag 16 juli 2023
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (1)

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2022, je krijgt er geen spijt van!

Full Throttle - The Endless Pursuit of Power, The Goodwood Festival of Speed

Ja, het is wat verder weg en het heeft een groter prijskaartje, maar het is 120% de moeite waard weten we uit ervaring!


22

jul

Historic Grand Prix Zolder

Zaterdag 22 juli 2023 t/m zondag 23 juli 2023
zolder belgieBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (2)

Circuit Zolder en de Historic Grand Prix zijn al jarenlang beste vrienden. Dit is vintage fast moving history! Met de komst van verschillende series tijdens het eerste weekend van juli 2023 is de actie op de piste verzekerd. In de paddock zullen er op zaterdag en zondag vele oldtimer-juweeltjes te bewonderen zijn.

Op zondag 23 juli organiseert Circuit Zolder voor de 6e maal het Concours d’élégance . De maximum 50 deelnemende klassiekers aan het concours worden in een stijlvol aangeklede zone gepresenteerd aan het publiek en zijn per klasse ingedeeld. De deskundige jury o.l.v. Leo Van Hoorick (Conservator AUTOWORLD) zal de gepresenteerde klassiekers beoordelen. Wedden dat er ogen tekort zijn om al het moois te bewonderen.

Gedurende het hele weekend wordt er een heus verkoopsdorp ingericht centraal in de paddock van Circuit Zolder dat bereikbaar is voor het publiek en alle deelnemers van de races.


6

aug

Geleense Oldtimer Parade, 25e editie

Zondag 6 augustus 2023
markt geleenBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (3)

Op zondag 6 augustus 2023 vindt op de Markt in Geleen alweer de 25ste editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade.

Organisatie is in handen van de ” Stichting Oldtimer Vrienden Limburg ” en dit in samenwerking met een aantal sponsoren, de horeca ondernemers en de gemeente Sittard-Geleen. In de loop der jaren is er een goede naam opgebouwd en ieder jaar mogen wij ons verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland.

Ook de deelnemende klassiekers en oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering. Zo zijn er altijd tientallen vooroorlogse oldtimers aanwezig, maar in de meerderheid zijn de mooie en interessante klassiekers, van heel groot tot zeer klein.

De Markt wordt als het ware omgebouwd in een automuseum. Rond 13.30 uur begint er een presentatie van de oldtimers waarbij vele wetenswaardigheden aan het licht komen. De gehele dag zijn de vooroorlogse oldtimers van de STOVL te bewonderen samen met de oude tractoren en stationaire motoren. Er worden dit jaar vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven.

De dagindeling voor de deelnemers zal ongeveer dezelfde zijn dan in 2019. De twee rondritten blijven bestaan, maar in de ochtend is er een rit van ongeveer 75 kilometer. In de namiddag is er een rit van zo’n 40 kilometer door het prachtige heuvelland.

Tussen de ritten in zal de voertuigpresentatie plaats vinden en is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle attracties op het marktplein te bewonderen. U bent niet verplicht beide ritten te rijden; u kunt uw dag helemaal naar eigen believen indelen.

Iedereen heeft dan de gelegenheid om de andere voertuigen te bekijken of andere tentoongestelde zaken te bewonderen. Vanaf de terrasjes van de omliggende cafés kan je genieten van alles wat er op het marktplein gebeurt. Wij nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan de Geleense Oldtimer Parade. Het belooft een bijzondere en gezellige dag te worden. Deelname staat open voor auto’s en motoren van minimum 25 jaar en ouder.

De dagindeling op 7 augustus ziet er als volgt uit:

  • Vanaf 9.00 uur ontvangst en uitreiking van de benodigde papieren en rallyplaat.
  • Vanaf 9.30 uur vertrek van de eerste rit door het Limburgse heuvelland, waarna vanaf 12.00 uur terugkeer op de Markt.
  • Vanaf 13.00 uur vertrek voor de tweede rit door het Limburgse heuvelland met voertuigpresentatie.

Deelname kost per voertuig met bestuurder € 17,50,- en voor elke passagier € 7,50,-. In deze bijdrage zijn inbegrepen: een rallyplaat, routebeschrijvingen, broodjes, consumptiebon en sponsorartikelen. De startnummers worden pas 14 dagen voor het evenement verzonden en dit na registratie van je betaling. Met het startnummer kan je rechtstreeks het marktplein oprijden zonder uit te stappen. Eveneens bij het binnenrijden ontvangt u dan de sponsortas met het rallybord, de routebeschrijvingen, de broodjes en consumptiebonnen. Overschrijven kan tot 1 week voor het evenement. Op de dag zelf kan men zich ook nog aanmelden aan de inschrijfbalie, u dient dan wel rekening te houden met enige wachttijd.


6

aug

Mixing the Sevens

Zondag 6 augustus 2023
Sint Janssteeg 4, beesdBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (4)

Op 6 augustus organiseren de Mini Seven Club Nederland en de Super Seven Club Nederland samen een toertocht waarbij alle Mini’s en Super Sevens zijn uitgenodigd om mee te komen toeren.

Er is een mooie route uitgezet over slingerende weggetjes door de Betuwe en Gelderland. Vertrek is vanaf Beesd en de finish in Geldermalsen. Onderweg is er alle tijd om te genieten van de omgeving en mooie foto’s te maken van onze mooie auto’s. Verzamelen vanaf 10:00 uur bij de Heerlijkheid Marienwaard waar een kopje koffie of thee en wat lekkers klaarstaat. Rond 11:00 uur is de start van de rit waarbij je kunt kiezen hoeveel kilometer je rijdt: 90 of 120 km.

De kosten voor deze rit zijn € 15,00 per Mini (max 4 inzittenden) voor leden van Mini Seven Club Nederland en de Super Seven Club. Ben je geen lid maar wil je in je Mini of Super Seven meedoen? Dan kan dat, je betaalt dan € 22,50 per Mini. Je krijgt hiervoor een gezellige dag met een duidelijke routebeschrijving op papier en GPX.


20

aug

De TON Classic 2023

Zondag 20 augustus 2023
laagdorp, AlkenBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (5)

Het is alweer de 10e editie van dé oldtimer rit in en om Alken in België. Om 10 u start de rit in twee verschillende klassen namelijk de toerklasse (gemakkelijke bolleke-pijl zonder valstrikken) of de sportklasse (verschillende soorten bolleke-pijl, visgraat en wat kaart) volgens een parcours dat wederom uitgetekend is door Jos Laureyn, onze vertrouwde roadbookontwerper.

Na circa 90km komet het gezelschap terug aan in Alken waar het middagmaal wacht. Dit jaar is er een pasta buffet. Hiervoor dient u zich vooraf in te schrijven aan 15€ p.p. Voor de namiddagrit is gekozen voor een wat korter parcours in dezelfde klassen. Na wat genieten, gaat de rit terug richting brouwersgemeente Alken.


1

sep

Concours d’Elegance Soestdijk

Vrijdag 1 september 2023 t/m zondag 3 september 2023
paleis soesdijkBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (6)

Voor de editie van 2023 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvinden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Dit jaar staat in het teken van het verleden, heden en de toekomst van de auto. Van klassieke oldtimers tot spectaculaire prototypes, en echt alles hier tussenin! Naast alle auto-glorie kunt u genieten van de PreWar Sprint, de modeshows, de royal fair, live muziek en voor de kinderen is er de Trapauto Race.

Natuurlijk zijn wij al meerdere keren op het Concours d’Elegance geweest. Het is al genieten op de parkeerplaats!


1

sep

Concours of Elegance Hampton Palace

Vrijdag 1 september 2023 t/m zondag 3 september 2023
hampton court palaceBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (7)

Het Concours of Elegance 2023 vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september in Hampton Court Palace. Het Concours of Elegance begon in Windsor Castle in 2012, voordat het in 2015 verhuisde naar St James’s Palace, Hampton Court Palace in 2014 in het Palace of Holyroodhouse in Edinburgh (de officiële residentie van Hare Majesteit de Koningin in Schotland) voordat het terugkeerde naar Windsor Castle in 2016 en Hampton Court Palace in 2017.

Het Concours of Elegance zal opnieuw een selectie van 60 van de zeldzaamste auto’s van over de hele wereld samenbrengen, waarvan er vele nog nooit eerder in het Verenigd Koninkrijk zijn gezien. Veel van de Concours-auto’s zullen ook deelnemen aan een tweedaagse rondrit in de dagen voorafgaand aan het belangrijkste Concours-evenement. Uniek is dat de winnaar van het Concours of Elegance niet wordt gekozen door een jury, maar door de eigenaren van de auto’s zelf. Elke deelnemer wordt gevraagd om op de andere tentoongestelde modellen te stemmen om te beslissen welke auto als de ‘Best of Show’ wordt beschouwd.

Als aanvulling op het Concours of Elegance zullen honderden andere mooie auto’s worden tentoongesteld, waaronder deelnemers aan The Club Trophy. Nu, in zijn achtste jaar, ziet The Club Trophy dat enkele van de meest prestigieuze autoclubs van het VK hun beste voorbeelden aanbieden aan een onafhankelijke jury. De winnende Club Trophy-auto zal een plaats innemen in het belangrijkste Concours of Elegance-evenement van het volgende jaar.


10

sep

Internationaal BMW 02 treffen

Zondag 10 september 2023 t/m zaterdag 9 september 2023
midland circuit lelystadBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (8)

Dit evenement vindt plaats van 09:30 tot 17:00

  • Concours d’ elegance
  • Sprintrace en Slalom
  • Catering
  • Kofferbak verkoop
  • Proffesionele foto en video
  • BBQ (vooraf via internet aangemeld)

15

sep

Cento Miglia d’Olanda

Vrijdag 15 september 2023 t/m zondag 17 september 2023
Land tussen Maas & WaalBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (9)

De Lancia Club Nederland is opgericht in 1973 en dat betekent dat de club dit jaar 50 jaar bestaat! Een bijzondere mijlpaal en daarom maakt LCN er in 2023 een groots jaar van; met als één van de hoogtepunten de “Cento Miglia d’Olanda (CMO)”.

Elke vijf jaar, wanneer de club een lustrum viert, staat de CMO op de agenda; een groots opgezet weekend waaraan meer dan 70 Lancia’s gaan deelnemen van zowel de LCN als diverse internationale clubs.

LCN nodigen alle leden met hun Lancia, van oldtimer tot de meest recente Ypsilon, van harte uit voor het CMO 2023, welke plaats zal vinden van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september 2023. Reserveer dit weekend alvast in uw agenda.

Het is een goede traditie dat de Lancia Club Nederland bij jubileumvieringen ook de Lancia clubs uit andere landen uitnodigt. Zeker nu Lancia als merk weer terug zal keren op de markt is het belangrijk dat de contacten en de samenwerking tussen de clubs in de diverse landen gehandhaafd en waar mogelijk versterkt worden.

Programma

Aan het volledige programma wordt nog gewerkt. In hoofdlijnen is het programma (onder voorbehoud) hieronder opgenomen:

Vrijdag 15 september 2023

  • 15:00u aankomst hotel;
  • 17:00u welkom en aperitief; met aansluitend diner.

Zaterdag 16 september 2023

  • 7:30u ontbijt (vanaf);
  • 9:00u ontvangst leden zonder overnachting (met koffie en lekkernij);
  • 9:45u briefing en start rit;
  • 10:30u bezoek Metropole Druten en aansluitend lunch;
  • 18:30u diner.

Zondag 17 september 2023

  • 7:30u ontbijt (vanaf);
  • 9:45u briefing en start rit;
  • 13:00u lunch en einde programma.
  • Optioneel is overnachten t/m maandag 18 september mogelijk

8

dec

Essen Motorshow

Vrijdag 8 december 2023 t/m zondag 10 december 2023
Norbertstraße 2, Essen, GermanyBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (10)

De passie voor Classic Cars is te vergelijken met de liefde voor een goede wijn. Net als zij zijn Classic Cars een uitdrukking van smaak en stijl; maar het zijn ook beleggingen en items voor verzamelaars. En net als bij goede wijnen zijn er ook echte kenners in de moderne klassieke en antieke autosegmenten. Op de Essen Motor Show ontmoeten ze elkaar in de Classic en Prestige Salon in de hallen 1 en 2.

Jaarlijks zijn er zo’n 500 exposanten die hun droomauto-aanbod presenteren aan autoliefhebbers op de Essen Motor Show. EMS, oftewel Essen Motor Show, is Europa’s grootste en belangrijkste presentatie-show voor tuning, motor sporten, sportieve auto’s, klassieke auto’s en motoren. Het beursterrein is maar liefst 100.000 m² groot verdeeld over 8 hallen. Het evenement vindt plaats in december 2023.

EMS heeft een uniek dienstenaanbod in Europa met zijn vijf emotionele thema-sectoren Tuning, Motorsport, Sporting Series Automobile, Classic Cars en Motorfietsen. Daarnaast is er voor een enorm showprogramma met show, feest, eigen motorsportgebied en de motorsportarena voor live rij-demonstraties gezorgd. Ook kunnen oldtimerliefhebbers genieten van de klassieke voertuigen in de Classic & Prestige Salon. Op deze expositie zijn er natuurlijk ook oldtimers te koop.

Dankzij de ruime openingstijden kunt u rustig rondkijken op deze prachtige beurs. Een toegangskaartje kost ongeveer €15 per persoon per dag. Kinderen tot en met 16 jaar bedragen zo’n €13. Het adres is Messeplatz 1, 45131 Essen, Duitsland.


10

mei

Monaco Historic Grand Prix 2024

Vrijdag 10 mei 2024 t/m zondag 12 mei 2024
monacoBekijk op kaart »

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (11)

De Monaco Historic Grand Prix wordt elke twee jaar gehouden en dit wordt de 14e editie in het hartje van Monaco op het welbekende circuit waar ook de Formule 1 verreden wordt.

Le Film du Grand Prix de Monaco Historique 2021

Deze stond al een tijdje op ons verlanglijstje en in 2022 gingen we er dan eindelijk naartoe! We komen er al jaarlijks voor de Formule 1, maar deze Historic Grand Prix is een klasse apart. Lees hier ons verslag!


Mis je hier informatie? Help ons en stuur het op!

Oldtimer evenementen & toertochten - Klassiekerweb (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5906

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.